Bröllopsklänningen

För en uppstressad brud så är det inte en enkel sak att leta sig runt mellan alla de olika typer av bröllopsklänningar som finns att välja på. Vissa klänningar kommer passa en viss kroppsform och inte en annan, men självklart handlar det om att både känna sig vacker och bekväm på sin stora dag.

Valet av bröllopsklänning beror också på var brudparets vigsel kommer äga rum. Om det är ett traditionellt kyrkbröllop så förväntas det ofta att bruden ska ha en helvit eller krämfärgad långklänning och att klänningen har ärmar. Om det inte är ett kyrkbröllop utan kanske en borgerlig vigsel eller bara att bröllopet äger rum utanför en kyrka så kan brudens fantasi få ha mer utrymme i valet av klänning.

För att hitta en bröllopsklänning som bruden känner sig bekväm i så finns det några olika saker man kan fundera över. Om man vill hitta en klänning som verkligen passar ens kroppsform och kommer framhäva det man vill ska synas på ens stora dag så finns där olika designers som erbjuder bröllopsklänningar för alla sorters kroppar. Den mest traditionella brudklänning idag är den så kallade ball gown klänningen. Detta är en brudklänning med en åtsittande överdel och en stor vid kjol vilket gör att midjan markeras medan höfterna döljs.

Två sorter

Två sorters brudklänningar som liknar varandra och som passar de flesta olika kroppstyper är A-linjen och prinsesskärningen. Båda sorterna har en snållinje upptill vilket gör att det blir en slank linje över magen. Prinsesskärningen passar också dig som vill se lite längre ut på din dag.

En bröllopsklänning som inte är särskilt åtsittande och inte kommer ge bruden klaustrofobikänslor efter några timmar är den så kallade empire bröllopsklänningen. Detta är en typ av klänning som bara sitter åt över bysten och som är skuren under bysten vilket ger en rakt utställd kjol. En sådan skärning döljer de flesta skavanker och bruden behöver inte oroa sig för att sätta i sig en extra bit tårta på bröllopsfesten.

När bruden väl har valt sin bröllopsklänning så är det dags att fundera över vad mer som behövs för att göra denna bröllops look komplett. Om bruden väljer att bära slöja så kan hon välja att antingen bära den med en bröllopskrona om hon gifter sig för första gången eller också med ett diadem eller blommor.

Även om det finns tusentals tips och råd att ge en brud om hennes bröllopsklänning så är det viktigaste fortfarande att bruden kommer att känna sig bekväm och vacker på den stora dagen.