Festen

När ni äntligen har sagt ert stora och slutgiltiga ja så är det dags att samla era nära och kära ännu en gång för bröllopsfesten. Kanske är det inte bara själva vigseln som har gjort en nervösa utan även tanken på att ordna en tillställning efteråt som ingen kommer glömma. Men att fixa ihop en bröllopsmottagning behöver inte vara något komplicerat, eller dyrt för den delen, och beroende på när er vigsel äger rum så har ni en hel del olika alternativ att välja mellan.

Det vanligaste är såklart att man bjuder in sina gäster till en bröllopsmiddag men detta är också det dyraste alternativet. Men om ni tycker att er speciella dag ska firas ordentligt med bröllopstårta och fest så är detta rätt alternativ. Det vanligaste alternativet när man bjuder in till en bröllopsfest är att antigen bjuda på en bröllopsbuffé eller en trerättersmiddag. Med en buffé så blir det enkelt att göra alla till lags då era gäster kan välja att äta precis vad de känner för men att bjuda på en trerättersmiddag behöver heller inte vara några krångligt. Idag erbjuder många företag catering till bröllop där ni kan välja både mellan olika bröllops menyer till er trerättersmiddag eller en bröllopsbuffé.

Bankett eller informell sammankomst

Men en stor bröllopsfest är inte ert enda alternativ när ni vill fira er glada dag i stil. För er som fortfarande vill ha er bröllopsmottagning under kvällstid så kan ni satsa på ett formellt eller informellt cocktail party. Här räcker det med att bjuda er gäster på lättare tilltugg, varma eller kalla, till deras drinkar men tänk på att alkohol och tomma magar aldrig är en bra idé för en lyckad fest så ta gärna det säkra före det osäkra och se till att ni har tilltugg så att det räcker och blir över till era gäster.

Om er vigsel kommer ta plats på morgonen eller tidigare på dagen så kan ni alltid bjuda in era gäster till en bröllopsbrunch. Denna mottagning kan äga rum antingen före eller efter er vigsel, men om det ska vara en bröllopsbrunch som följer reglerna så brukar den börja runt halv elva på morgonen. Om ni är nervösa inför ert bröllop och vill ha tid för er själva efter vigseln så kan en tidig bröllopsbrunch innan er vigsel vara precis rätt för er. Under avslappnade omständigheter så kan ni bjuda in era nära och kära på god mat som ofta blir billigare än en bröllopsfest.