Inbjudningskort

Kämpar ni för att få ner den rätta informationen på era inbjudningskort? Med några enkla tips och råd om bröllopsinbjudningar så kommer det kännas betydligt lättare att få till den rätta inbjudan till era vänner och bekanta.

Först och främst så är det viktigt att bestämma vem det är som ska ha ansvaret för bröllopsinbjudningarna. Förr var det nästan alltid brudens föräldrar som knåpade ihop inbjudningarna men idag kan det vara båda föräldraparet eller brudparet själva som skickar ut inbjudningskorten.

När ni väl har bestämt vem det är som har detta ansvar så är det dags att fundera över var ni ska köpa era inbjudningskort. Det finns såklart många bra bröllopsinbjudningskort att köpa i olika affärer men ni har också möjlighet att beställa era alldeles egna och unika inbjudningskort från ett tryckeri.

Vilken information

När det är dags att fundera över innehållet i era inbjudningar så är det viktigt att tänka på att ni borde få med så mycket information som möjligt. Självklart kommer inbjudan se lite annorlunda ut beroende på om det är brudparet själva eller båda parets föräldrar som sätter ihop inbjudan, men i stort sätt så ska inbjudan innehålla samma information. Först och främst så ska brudparets namn vara med så att alla vet vem det är som ska firas. Det är också bra att skriva med namnen på de som står för bröllopet, de så kallade värdarna.

Som sagt så är det viktigt att få med den grundläggande information så att det inte uppstår några oväntade frågetecken hos de som blivit inbjudna. Därför ska det i inbjudan klart och tydligt stå vilket datum vigseln äger rum och var och vilken tid man ska samlas. Om ni ska ha en bröllopsfest, brunch, mindre mottagning eller liknande så är det viktigt att också få med information om detta så att gästerna vet vad de har att förvänta sig. Glöm inte att skriva med vilken klädsel det är som gäller oavsett om er klädsel är valfri. Om man utelämnar klädsel på inbjudan så betyder det att det är frack som gäller vilket är en formel stil och kanske inte vad ni hade tänkt er. Glöm heller inte att tydligt markera vilket datum som era gäster måste lämna besked om de kommer eller inte och vem det är dem ska kontakta. Tänk på att era inbjudningskort borde skickas ut mellan sex och fyra veckor innan den