En av livets största dagar

Den viktigaste dagen i mångas liv är bröllopet. Det är en dag som man ofta planerar månader i förväg inför och kanske just därför är dagen så fylld av förväntningar, som man gör allt i sin makt för att infria. Det är precis detta som denna artikel ska handla om, förväntningar och planering.

Förväntningarna för den stora dagen

Givetvis ska denna dag vara en glädjens dag. Bröllopet är ju dagen då familj och vänner samlas för att, tillsammans med brudparet, fira kärleken. Förväntningarna är ofta höga och även om det är höga med rätta så är det viktigt att formulera rimliga förväntningar. Det finns trots allt en hel del som inte ens den bästa planeringen i världen kan styra över. För att ge exempel är väder och plötslig sjukdom två sådana saker som ingen kan rå över. Att förvänta sig solsken eller att samtliga gäster kommer att dyka upp är därför vanskligt. Att förbereda sig på att det kan regna eller att toastmastern plötsligt blir magsjuk och att ha med det i beräkningen är därför en bättre idé. För att inte bli besviken eller stå handfallen på den stora dagen är det kanske bättre att planera för det värsta men hoppas på det bästa.

Planera inför bröllopet

Att formulera ett tydligt mål kan givetvis även appliceras i planeringen av bröllopet. Efter målet är tydligt definierat kan man formulera de strategier som leder fram till målet. För vem/vilka håller man bröllopet, vad är det man vill få ut av dagen och hur når man dit? Även om de allra flesta brudparen givetvis vill att gästerna ska ha en lika fin dag som de själva är det lätt att missa vägen dit. Att skapa underhållning för gästerna under tiden då brudparet exempelvis fotograferas är ett bra exempel på att ge gästerna mer fokus. Att det kan bli stelt när människor träffas för första gången är inte ovanligt. Om man istället ger dem en uppgift de måste lösa tillsammans eller ett samtalsämne där alla kan engagera sig kan de på så sätt bryta isen. Planera med er själva och gästerna i fokus.

Hitta en festplats som passar Er

Valet av plats för vigsel och fest är självfallet viktigt och ska väljas på omsorg, många bjuder in till visning och idag är konferenshotell ett val som många gör då de kan erbjuda en komplett lösning för många gäster och boende för de som vill stanna kvar. En del hotell erbjuder dessutom riktigt exklusiva sviter. Krägga Herrgård har både exklusiviteten, den goda maten och dessutom är platsen gjord för att skapa bröllopsminnen som vara för evigt.