Vad gör företag inom catering i Stockholm egentligen?

Ett framgångsrikt evenemang är ofta resultatet av att flera olika beståndsdelar fungerar väldigt bra tillsammans. Mat och dryck är en av de beståndsdelar som har en stor betydelse för evenemangets framgång. Därför väljer många arrangörer av evenemang att köpa in catering i Stockholm som en tjänst. Men vad gör då leverantörerna av dessa tjänster egentligen?

Kortfattat kan man säga att de ser till så att gästerna ges en härlig och minnesvärd kulinarisk upplevelse. Men det går förstås att väva ut detta resonemang en hel del ytterligare. Läs vidare så ska vi göra just detta!

Vad är en cateringfirma?

En cateringfirma är ett företag som specialiserar sig på att förbereda, tillaga och servera mat och dryck i samband med olika typer av evenemang. Utöver att enbart tillaga maten ansvarar de ofta även för den logistik som är involverad i att föra ut rätterna till den aktuella platsen. Detta oavsett om det rör sig om en bröllopssal, ett styrelserum på ett företag, en allmän plats eller en privat bostad.

De företag som specialiserar sig på catering i Stockholm kan även planera själva menyn samt servera maten och städa upp när gästerna har ätit. Fortsätt att läsa för att få mer information om deras tjänster!

3 tjänster inom catering i Stockholm som ofta tillhandahålls

Några exempel på de tjänster som en cateringfirma kan tillhandahålla är:

  • Framtagande av meny. Leverantörer av catering i Stockholm jobbar ofta nära sina kunder för att ta fram en meny som är anpassad för det aktuella evenemanget. Menyn bör ha ett visst tema och även ta hänsyn till gästernas preferenser och kostbehov.
  • Förberedelse av mat och dryck. Den allra viktigaste delen av dessa tjänster är att förbereda den mat och dryck som ska serveras. Detta innefattar allt från att inhandla de ingredienser som ska användas till att förbereda och tillaga rätterna.
  • Servering och presentation. En cateringfirma brukar även servera och presentera maten. Detta oavsett om det rör sig om en buffé med olika stationer eller en lite mer formell sittning. De kan ofta även tillhandahålla serveringspersonal och liknande på själva eventet.