Intresse för mingelmat i Stockholm

För dig som ska anordna en fest eller kanske ett event är mat och dryck något av det mest uppskattade. Dock kan det vara svårt med bordsplacering, särskilt om det är många människor som inte känner varandra väl. Ett enkelt sätt att lätta upp stämningen på är genom att servera mingelmat. Mingelmat kan vara såväl välkomstsnacks som en fullskalig buffémeny. Beroende på vilken sorts event det handlar om kan mingelmat i Stockholm vara allt från enklare street food till en elegant och överdådig bröllopsbuffé. Det finns många saker att tänka på om du själv vill ställa iordning mingelmaten. För att göra buffébordet mer tilltalande är det bra att bygga på höjden och i olika nivåer. Detta kan du enkelt göra genom att skapa dimensioner med uppochnedvända skålar som du placerar faten på. Dels blir det lättare för gästerna att ta för sig av maten, samtidigt som bordet ser trevligare ut.

Andra tips och trix

Det finns mängder av andra bra saker att känna till när du ska ta fram mingelmat i Stockholm. Ett tips är att använda dig av vitt porslin. Ställ fram i travar eller placera på borden. Det vita porslinet drar inte uppmärksamhet från maten utan låter alla smårätterna tala för sig själva. Om du själv ska presentera och lägga fram mingelmaten är ett annat bra tips att ställa fram röror på skedar istället för i skålar. Då tar varje gäst varsin sked med den röran man vill ha. Dels ser det mer kreativt ut samtidigt som det inte blir lika kladdigt och smuligt i såsskålen.
När du väl placerar ut maträtterna för ditt buffébord är det bra om du tänker logiskt. Alltså i vilken ordning du ska placera ut maten. Om det gäller ett julbord exempelvis känns det mer naturligt att sillen och laxen är i början av bordet och det varma kommer senare. Se även till att det finns plats att ställa tallriken vid buffébordet, något som ibland behövs om gästerna vill kunna smöra en smörgås eller liknande och inte kan hålla i tallriken samtidigt.

Vilken typ av mingelmat?

Mingelmat i Stockholm kan vara i stort sett vad som helst. Men något som är praktiskt att tänka på är att maten bör gå att äta med en hand helst. Det är också bra med kallskuret och sådant som inte behöver vara jättevarmt då maten kommer stå framme.